Bloggen

Valor

Valor är den sista oljan i regndroppsteknik jag vill presentera för er. Det är en av mina favoritoljor då den har en så lugnande och mild doft. Valor är en blandolja av gran, frankincense, blå renfana, rosenträ och mandelolja. Valor kallas för "kiropraktor på flaska" eftersom den har samma frekvens som ryggraden. Valor ger en känsla av styrka, mod och självförtroende. Den stödjer en frisk benvävnad och balanserar kroppens elektriska energier.

PB232966 

Valor har en blåaktig färg så använd den med försiktighet på vita hundpälsar och ljusa kläder. Vid en regndroppsbehandling börjar jag att lägga denna olja på dina fötter och slutar med att droppa den på ryggen.

Ja nu när jag presenterat alla oljorna i regndroppsmassagen tror jag du blivit nyfiken på att få uppleva allt detta på din kropp. År 2009 var jag med i lokaltidningen Nynäshamnsposten men då hade jag redan jobbat med denna teknik några år. Så nu önskar jag er varmt välkomna att höra av er när ni känner er redo att få eller ge bort en avslappnade massage.P5133034 


Elektromagnetisk strålning

Idag vädjar 190 forskare direkt till FN och WHO om hälsoriskerna med strålningen från mobiltelefoner, surfplattor, basstationer och WiFi-utrustning. Dr Martin Blank från Columbia University i USA med sina kollegor konfronterar därmed telekomindustrin med ett tydligt budskap. Forskarna hävdar att allmänheten måste skyddas och sjukvårdspersonal informeras om riskerna.

”Jag kommer med obekväma nyheter om våra favoritleksaker mobiler, surfplattor, wifi med mera. För att tala klarspråk skadar de cellerna i våra kroppar och dödar många av oss i förtid. Vi har skapat något som skadar oss och som håller på att spåra ur”, doktor Martin Blank, Columbia University

wireless-155910_640

Redan 2014 gick jag en utbildning för att bli informatör om den elektomagnetiska strålningen vi utsätts för. Denna strålning har bara ökat sedan dess och nu kommer det rapporter från fler och fler forskare som inte är betalda av telekom industrin. 

För mig har den ökade strålningen samband att många människor idag känner sig mer och mer stressade, får sömnsvårigheter och får högt blodtryck. 

Nu är det dax att vi vänjer av oss med att hela tiden vara uppkopplade och kräva lugna miljöer för våra barn och oss själva!masts-197080_1280

 Många lägenhetshus har liknande sändare på sina tak, inte konstigt om dom har svårt att sova gott!

Vill du veta mer? Läs på http://www.stralskyddsstiftelsen.se/

 


Aroma siez

De eteriska oljemolekylerna är små, koncentrerade och lättflyktiga. Vanlig vegetabilisk olja har stora oljemolekyler. En eterisk oljedroppe innehåller ca 40 miljoner triljoner molekyler.

En eterisk olja kan bestå av hundratals kemiska ämnen. Tre stora grupper är fenoler, seskviterpener och monoterpener. Fenoler är uppiggande, stridiga, stärkande och skyddar och bevarar vår flora i kroppen. I regndroppsoljorna finns det gott om fenoler. vintergröna har 97%, basilika har 76%, oregano har 70%, timjan har 50%, pepparmynta har 39% och mejram har 19%.

Seskviterpener levererar syre till cellerna och tar bland annat bort felaktig information i cellminnet, som negativa tankar. Cypress innehåller 14%, pepparmynta 9%, valor 4%, oregano 4% och mejran 3%.

Monoterpenernas viktigaste uppgift är att omprogrammera felaktig information i cellminnet och återupprätta den ursprungliga informationen. Cypress innehåller 76%, valor 54%, mejram 44%, timjan 37%, oregano 17%, pepparmynta 10% och basilika 3%.

Denna information är framforskat av David Stewart.

PB232964

Aroma siez är en blandolja som som består av basilika, cypress, mejram, pepparmynta och lavendel. Den är kramplösande, stödjer musklerna och andningssystemet samt är lugnande.


Pepparmynta

Varför jag använder Young Livings oljor är för jag tycker det är viktigt med hög kvalitet. Vid Young Livings ångdestillering så används lågt tryck och låg temperatur, allt för att få fram oljan så varsamt som möjligt. Det används antingen vilda eller ekologiskt odlade växter. Jag vet att runt lavendelodlingar har det köpts upp extra mark så att gifter från andra odlare INTE ska nå odlingarna, det är seriöst tycker jag. Young Living är världsledande inom eteriska oljor samt det enda företag som äger och driver gårdar och destillerier för eteriska oljor på flera kontinenter. 

Skönt att veta är också att varje sats destillerad olja genomgår noggranna tester för att garantera renhet och verkningsgrad. Med hjälp av gaskromatografi och masspektoskopi görs tester för att se om oljan innehåller alla de ämnen och i den koncentration som Young Livings högt ställda krav anger för varje olja. De satser som inte uppfyller kraven gallras bort. De här kvalitetskraven är lika höga som det internationella kontrollorganet i Frankrike AFNOR ställer på sina eteriska oljor.

PC292984

Pepparmynta är uppiggande och stödjer funktioner hos lungor, bihålor, gallblåsa och lever. Pepparmynta stärker koncentrationen, cirkulationens system samt matsmältningssystemet.Oljan är kylande och kan därför användas som kallt omslag. Pepparmynta "puttar in" andra oljor så det är bra att avsluta med den.

 peppermint-91080_1280Pepparmyntan vill att vi ska tro på under för då sker dom. Allt går att ställa till rätta när du själv tror att det är möjligt.


Mejram

Vad är en eterisk olja? Jo det är den vätsaka som finns i blommor, buskar, träd, rötter, kåda eller frön. Denna aromatiska vätska är nödvändig för att växten ska växa och utvecklas eftersom den skyddar växten från insekter, sjukdomar och ogynsamma miljöer. Det är också denna vätska som ger växten sin doft. Allt består av organisk kemi och strukturen i den  aromatiska vätskan i växterna liknar den struktur som vi människor och djur har i våra celler. Därför accepterar vi oljorna och kan få fördelar av dom liksom växterna själva får.

En eterisk olja är mycket mer koncentrerad än själva växten och kan lätt tränga igenom vår hud och färdas runt i våra kroppar.

PB232963

 Mejram är en glädjeört som ger värme och  tröstar oss. Den är kramplösande och stärker andning och matsmältningssystemen. Mejram ingår också i en regndroppsbehandling.

marjoram-115383_1920

Mejramets budskap till oss är att vi ska ta till oss det nya som kommer. Att en ny dag kan vara början på ett nytt liv. Så ta vara på dagen idag, med öppna sinnen kan vi alla uppleva något vackert idag!


Vintergröna

Eteriska oljor har funnits i flera tusen år i bland annat Egypten, Grekland och Kina. I Bibeln står det om eteriska oljor på många ställen, det vanligaste är att vi känner till att de kom till Jesusbarnet med myrra och rökelser. När man år 1922 öppnade kung Tutankhamons grav upptäcktes att tjuvar varit där och stulit av olorna i de stora alabasterkrukorna men lämnat guldet. Oljorna som var kvar hade fortfarande en svag doft efter mer än 3000 års förvaring! Den grekiska läkaren Theophrastus skev för 2000 år sedan en avhandling om dofter och deras läkande förmågor.

På 1600- talet användes lavendel för att skydda folket mot koleraepidemi. Den franske kemisten René-Maurice Gattefossé återinförde aromaterapi inom läkekonsten år 1928. Han hade själv blivit återställd med hjälp av lavendelolja från en 3:e gradens brännskada vid en explosion i sitt parfymlabb år 1910.

Idag är 2% av alla oljor som tillverkas i världen terapeutiska. Övriga används inom parfym och som smaksättning i mat m.m.

Gaultheria-procumbens

Vintergröna är en olja med härlig doft! Den är kramlösande och stödjer skelett, leder och muskler. Vintergröna är en känslomässigt frigörande olja som stimulerar och ökar medvetenheten i nervsystemet.

PC292992

 


Cypress

I regndroppsteknik är de eteriska oljorna som är mest kraftfulla utvalda. tillsammans skyddar de kroppen och hjälper till att bidra till en bättre hälsa.Dessa oljor är grundande och lugnande men ändå energigivande. Oljorna får du under fötterna samt droppas ca 15 cm ovanför din rygg, likt regndroppar. De eteriska oljorna går in genom huden på bara några minuter och hjälper kroppen att bevara hälsan och stärka immunförsvaret. Regndroppsteknik kan också påverka dina känslor.

PB232961[1]Cypress är en olja som ingår i regndropp, den stärker blodkärlen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar. Den öppnar upp andningsvägarna och verkar lugnande på nervsystemet. Cypress är också en biblisk olja.cypress-357846_640

Cypressen säger: Tala alltid utifrån ett öppet hjärta. Vi är fria att uttrycka våra tankar och känslor och behöver förståelse och respekt tillbaka. Det är våra egna förväntningar som oftast skapar våra förutsättningar. Så ta hjälp av cypressen att öppna ditt hjärta och låt det goda flöda.

cypress-tree-849648_1280

 


Basilika

I regndroppsteknik använder vi också något som heter Vita Flex. Det kommer från Tibet för flera tusen år sedan och betyder "vitalitet genom reflexer". Vita Flex är helande energi som frigörs genom elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna och reflexpunkter.Energin följer nervbanor och korrigerar svaga eller skadade områden och hjälper till att lösa spänningar. Reflexpunkterna stimulerar alla kroppssystem.PB232960[1]

Basilika är den tredje oljan i regndroppsteknik. Den är kramplösande och stödjer musklerna. Basilkika stärker matsmältnings- och cirkulationssystemet, smak- och luktsinnet. Basilkika ökar koncentrationen, skärper sinnena och minnet. Länge har man ansett att basilika skyddar själen, ger mod och öppnar hjärtat.

I sommras odlade jag helig basilika, som doftade underbart!PA312950[1] Basilikans budskap: Ta för dig av livets rikedom. Goda tider är i antågande! 


JULKLAPPSTIPS!

Har du någon du vill ge en avslappnade julklapp till? Ge då ett presentkort på en regndroppsmassage! En del i regndropp är effleurage eller som det också kallas fjäderlätta fingerstrykningar. Detta fick Naturläkaren Gary Young  lära sig av en indianhövding hos Lakota Indian nation i South Dakota. För många generationer sedan så vandrade förfäderna norrut för att bevittna och ta in de helande energierna i norrskenet. När gränserna stängdes och de inte kunde lämna indianreservatet för att möta norrskenet så utarbetade de en energiläkande process mentalt där fjäderlätta fingerstrykningar var en del. Detta för att underlätta spridningen av den helande energin genom nervsystemet och ut i hela kroppen.

Olja nr två i regndropp är timjan. Den värmer lederna och stödjer skelettet. Timjan stärker också cirkulations-, andning-, och immunsystem. Det är en lugnande olja men som ändå ger energi.

PB232959[1]

 

Timjans budskap lyder: Små ord av kärlek läker hjärtats sår.

"Snabbt byggs muren kring hjärtat upp när varje hårt ord är av sten" berättar timjan. Se därför till att alltid tala utifrån kärlek när du talar.bee-739898_1280


Regndroppsteknik Oregano

Regndroppsteknik är en mjuk massage med tuffa eteriska oljor. 9 stycken olika oljor används och alla är mycket försiktigt gjorda. De destileras under lång tid och låg temperatur allt för att bevara örtens egenskaper. Oljorna är framtagna av Dr Gary Young för att skydda kroppen och bevara hälsan. 

PB232955[1]

Oregano är en av de mest kraftfulla eteriska oljorna med starkta immunförsvarshöjande egenskaper. Den stärker matsmältnings- andnings- och immunsystemen.

Oregano är grundande, balanserande och stärker känslan av säkerhet.

 butterfly-363280_1920

 Oreganons visdomsord lyder: Jag är glad. Jag är  lycklig. Jag njuter av mitt liv. 

Stanna upp och tänk till, detta är ditt liv. Har du kul? Om inte se då till att du får det.

Själv tar jag varje kväll 4 droppar oregano, 4 droppar timjan, 4 droppar citron, 4 droppar apelsin och 2 droppar frankincense på en sked tillsammans med lite matolja.