Zonterapi

zonterapiZonterapi är i första hand en utrensande och förebyggande behandling - nu också för din hunds tassar.

Om våra kroppar är överbelastade av gifter från tungmetaller, besprutningskemikalier, konserveringsmedel, färgämnen m.m. kan vi till slut inte stå emot dom bakterier och virus vi har på och runt oss dagligen. Vi kommer ur balans och blir sjuka. Därför är en viktig del av zonterapin att hjälpa utrensningsorganen lever, njure, tarm, hud och lungor.

Zonterapi är en behandlingsmetod som ursprungligen kommer från indianerna. I foten finns hela kroppen representerad och jag trycker på olika zoner i foten/tassen för att påverka hela kroppen. Det finns stora likheter mellan jorden (makrokosmos) och människan (mikrokosmos) två olika cellsamhällen som båda är beroende av en naturlig balans.

Under en zonterapibehandling går jag igenom hela foten/tassarna där hela kroppen finns representerad. Smärtan som man kan uppleva under behandlingen indikerar dålig cirkulation i zonen vilket leder till blockeringar i energiflödet. Det ska dock inte upplevas som obehagligt, vi pratar med varandra under behandlingen. Om jag t.ex. arbetar på fotens njurzon vill jag få bort blockeringarna och på så sätt öppna energiflödet till njurarna.

Efter behandlingen kan man känna sig trött och frusen!

År 1997 gick jag en grundkurs i zonterapi på Axelsons Gymnastiska Institut. Jag lärde mig där grunderna och ger dig gärna en behandling. Om du vill ha en extra upplevelse använder jag gärna mina eteriska oljor under behandlingen.

År 2012 lärde jag mig även zonterapi på hundar. Punkterna sitter på alla 4 tassar men även bringa/mage. Katter har samma zoner. 

OBS! Jag behandlar inte personer/hundar som har feber, äter antibiotika, är gravida eller har inplantat av något slag. Enligt lag ej heller person med diabetes, cancer, epidemiska sjukdomar, könssjukdomar, epilepsi eller barn under åtta år.