Bloggen

D-vitamin

Nu är mörkret och hösten här på fullt allvar. Solen värmer oss inte längre och vi får kura inomhus oftare. Själv är jag ute mitt på dagen så gott som varje dag men jag sitter ofta framför kaminen och värmer mig också.  När vi får sol på huden bildar vi själva D-vitamin, så nu under höst och vinter när det 'är lite sol är det klokt att ta tillskott av D-vitamin. Naturligt finns D-vitamin i fet fisk och kantareller. Själv har jag ätit tillskott av D-vitamin i ca en månad efter sommarens sol.

Att ta extra D-vitamin började jag och mina barn med för flera år sedan. Då märkte jag en förändring i antal förkylningar, särskilt hos barnen. Det var inte lika många och långa förkylningar längre, oerhört skönt! Stärkt immunförsvar får vi. Jag har sett att Läkartidningen skrivit att det är vanligare än vi tror med D-vitaminbrist. PB102953[1]

I samband med D-vitamin är det också bra med K2-vitamin. skelettet försvagas när vi blir äldre. Skelettet behöver kalcium men tyvärr hjälper det inte att bara ta kalciumtillskott. En stor del av det kalcium vi får i oss stannar nämligen kvar i blodkärlen och bildar farliga avlagringar. Vitamin K2 hjälper kroppen att ta kalciumet ut ur kärlen och in i skelettet. På detta sätt fungerar kalciumet optimalt: skelettet stärks och risken för benskörhet minskar. K2 har också en annan viktig effekt på människokroppen. När kalkavlagringarna i kärlen rensas bort kan blodet flöda utan motstånd. På detta sätt kan K2 minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. K2 spelar en nyckelroll för både skelettet, blodets cirkulation och hjärtat. Den perfekta kompanionen till D3.

Ta hand om er under den mörka tiden!


Antennarias början

En sommarnatt, jag tror det var 2003, kunde jag inte sova utan gick ut i trädgården. Kl. var ca 3 och det började ljusna. Jag minns att jag stod nära Paradisbusken när min ide dök upp i huvudet. Jag skulle utbilda mig till hundmassör! Jag som ingen hund hade, ja det hjälpte inte att se alla motgångar detta skulle innebära. Jag anmälde mig till Axelsons Animal massage school och började samma höst utbildningen. Det var fyra steg med mycket övning och pluggande däremellan. Att få in alla latinska namn på alla hundens muskler var svårast men det gick. Hösten 2004 hade jag mitt diplom i handen. Härligt!

PA312947[1]

Nu skulle jag ha ett företag med ett bra nman. Jag kände redan då på mig att jag skulle arbeta med fler saker än hundmassage så namn som Chatrins hundmassage, var uteslutet. Men vad jag skulle ha mer i min firma visste jag inte då så det var mycket funderande innan jag kom på ett bra namn.

En dag städade jag hemma och hittade en gamal katalog från en handelsträdgård som jag besökt. På baksidan av den stod alla växter de sålde med dess latinska namn. Antennaria läste jag, vilket fint namn och det är blomman kattfot som jag tycker så mycket om!

kattfot

Jag följde åter igen min intuition och bestämde att det får bli namnet på min firma.Detta har genom åren inneburit en del roliga samtal då det hänt att folk ringt mig och vill ha hjälp med sina antenner på taket. Nu är jag mycket glad över mitt företagsnamn och alla delar det står för.

I Solögas bok Växterna språk står det om Kattfot: Var alltid mottaglig för förändringar. Sätt inga gränser om du vill fortsätta att växa.

Det stämmer mycket bra på mitt Antennaria då jag hela tiden följer intuitionen och hittar nya vägar.

 


Hälsomässa i Sorunda söndag 25 oktober

12167774_10153596474116421_794926959_n

Nu är det inte många dagar kvar till Hälsomässan i Sorunda. Söndag kl. 10-17 är det full aktivitet i Sorunda bygdegård. Det kommer vara prova-på behandlingar som massage, kranosakral terapi, regndroppsteknik, healing, vägledande samtal och en massa försäljning. Allt från Gabriellas vackra tavlor, till Monicas bok och Cosmic Johannas bok, smycken, ljus, rökelser, stenar, änglakort, eteriska oljor, ekologisk kakao, agavesirap, nyttigare godis m.m.

På nedre plan kommer det vara föreläsningar av olika slag hela dagen. Sara kommer berätta om sin livsresa, Monica om livslust, Annette tar oss med på en lermeditation, Camilla på en vägledd meditation, Sonja på en trumresa, Elisabet och Cosmic Johanna berättar vad tvillingsjäl är för något och hos Karen Marie  får vi prova psykomotorik. Ja det blir svårt att gå ifrån! Men som tur är finns Matapoteket där med sin goda och nyttiga rawfood så både lunch och fika finns att köpa i huset.

En härlig dag ser jag fram emot full av god och kärleksfull energi.

Stort välkomna till er alla!


retreat vandring och hälsomässa

Vad händer hos Antennaria den närmsta tiden?

Jo Lördag den 17 oktober kör vi en retreatvandring igen för er som tycker det är härligt att vandra tillsammans med andra! Jag tänkte att vi då ska gå runt sjön Muskan i Ösmo. Det är ca 1 mil, både grusväg och stig i skogen. Bra skor är så klart bra att ha och ett sittunderlag till pausen. Jag har med mig lite att äta men dryck får var och en ta med sig själv. Har vi tur får vi se älgen på bilden!

Har ni tänkt på att när vi går så blir allt mycket lättare om tummarna får "gå först". Alltså vi hållerna händerna lite utåt så tummen pekar framåt, då får vi en bättre hållning i hela kroppen! Detta kan vi prova den 17 oktober.

 DSC_0360

Det går nu med stora steg framåt mot årets hälsomässa i Sorunda. Dagen är söndag den 25 oktober och det är 20 utställare och 7 föreläsare som ni har möjlighet att hinna bekanta er med denna dag. Ett härligt program fullt med energi! Så boka in denna dag i era kalendrar. Platsen är Sorunda bygdegård och tiden är kl. 10-17. Finns att hitta på facebook också, sök på Hälsomässa Sorunda 2015.

Jag kommer skriva mer om denna hälsomässa i nästa blogg.

Njut av solen vi fortfarande har!


Retreat helg

RetreatNu kan jag stolt visa upp min nya hemsida som har blivit så fin tack vare Jenny på Garbergs-Mattsson Media! Tack till henne och jag kan varmt rekommendera henne om du också behöver hjälp.

Jag vill nu berätta för er om helgens sista retreathelg som jag har tillsammans med Camilla Risberg. Då besöker vi ett antal kraftplatser här i Sorunda och Ösmo. Det är inte så väldigt mycket promenerande men bra skor är bra att ha på fötterna. Bland annat ska vi upp på vårdkaseberget, där är en väldigt vacker utsikt. Vi gör meditationer och lite övningar. Ni kommer också att få gå ner i en stenblocksgrotta där berguven en gång i tiden bott. Spännande!   Vi äter lunch och fikar under dagen, allt är glutenfritt och vegetariskt. Låter mysigt va! För att våra kroppar ska få så mycket retreat som möjligt har vi alltid mobilerna avstängda dessa dagar.

Sen kommer det bli uppehåll över vintern med just dessa retreatdagar. Några vandringsretreater tror jag dock det kommer bli, men det återkommer jag till.