Bloggen

tankar och ords betydelse

Tiden går och vi med den- är det så? Tid finns den, nä inte enligt många nya sätt att tänka. Det var mycket länge sedan jag skrev på min blogg men nu känns det som det är dax igen och eftersom tid inte existerar så spelar det ju ingen roll att det var länge sedan, eller hur!

20211114_145245

Jag fick en god känsla idag när jag såg detta träd som bävern har fällt. Kraften i bäverns tänder som fäller ett helt träd, är bävern medveten om sin kraft, nej den är bara självklar. Kan jag översätta detta till mitt liv? Kraften i orden är starka, vare sig vi uttalar orden högt eller har dom inom oss och det viktigaste av allt är att kraften växer med tiden. Att använda orden på rätt sätt är något jag blir bättre och bättre på, det känns stort. Våra egna ord är det vi själva som styr över. Det som händer oss i våra liv styr vi över det me? Kan vi tänka att det som händer i våra liv är vårt eget ansvar? Ja det kan jag tänka nu, det är ingen annan än jag själv som kan påverka mitt liv och mina val. Att vänta på mirakel utifrån blir ganska onödigt. Detta blir en fin balansgång mellan vad jag skapar för ord och vad andra säger för ord eller för den delen hur andra uppfattar mina ord. Att få bekräftelse genom att hålla med andra är en lätt väg att gå men att säga ord som inte "passar in" kan bli jobbigt för stunden men det är den sanna vägen från mitt hjärta. Det vi säger men också det vi tänker kommer att påverka våra liv. Hur känns det att stå framför spegeln och säga till dig själv - Jag är vacker. Jag är utmärkt precis just här och nu!

Positiva tankar och ord är fantastiska som påverkar alla våra celler genom vårt undermedvetna. För vårt undermedvetna kan inte detta med tid, så när vi använder tankar och ord på bra och stärkande sätt så lagras det i våra kroppar nu och i framtiden. Jag har nu varje dag en stund till mig själv där jag skapar mina egna positiva ord för att skapa den känsla jag vill ha. Det är mycket viktigt att jag också verkligen känner den känsla jag vill ha. När jag kommer på mig själv med fel tankar och känslor så skapar jag nya på det sätt som jag vill ha. Detta tål att upprepas många många gånger för att så småningom påverka grunden i mig och mitt undermedvetna. Ja jag tränar min hjärna och mina känslor precis som jag tränar mina muskler när jag klättrar i skogen. Att kombinera goda tankar och känslor med skogens stillhet är det opptimala för mig. Vill du följa med mig ut och öva detta så är du hjärtligt välkommen! 

20211114_210156

Denna magiska olja Transformation innehåller citron, sandelwood, pepparmynta, kardemumma, muskatellsalvia, blågran, palo santo, ocotea. Den är ljuvlig att använda vid meditation. 

Önskar er all kärlek i era hjärtan. 

 


må jag aldrig mista förmågan

Jag ligger i solen på gräset och filosoferar. 20200522_165435

Må aldrig jag mista förmågan att se paradisets små förunderligheter, den vackra blåa himlen när jag ligger på rygg. Alla små små blommor när jag ligger på magen. 20200522_165505

Må aldrig jag mista förmågan att höra fågelungarnas rop på mat när fågelföräldrarna kommer till hålken eller humlornas surrande på jakt efter nektar.

Må aldrig jag mista förmågan att uppfatta naturens alla dofter som nyklippt gräs, soldränkt hud eller nyskördade nässlor. 20200522_165557

Må aldrig jag mista förmågan att känna smaken av granskottens syrlighet eller tallskottens lite sötare smak.

Må aldrig jag mista förmågan att känna mitt hjärtas slag. 20200522_165719

Må aldrig jag mista förmågan att känna skaparlust, att se fröna växa som tack för den omsorg jag ger. 


Tacksamhet

Kan vi känna tacksamhet i dessa tider?

Har vi allt det vi verkligen behöver?

Kan vi ändra räddsla till kärlek?

Dessa frågor är det tid att försiktift närma sig och känna på nu.

En vän till mig, Nenne, har bett mig sprida denna bön som hon själv fått till sig. Hon kallar den en läkebön. Jag tycker den är så fin så det är klart jag vill dela den med er! 

 "Vi är musik.
Vårt ursprung finns i ljudet.
Må klangen läka allt och alla
och påminna oss om att vi egentligen redan är hela.
Må läkesången ljuda i alla hjärtan.
Må änglafamnen omsluta oss alla med lenhet och mjukhet.
Må andrummet vara där det behövs som mest.
Må den friska vårluften strömma in
i mänsklighetens lungor.
Må lättnaden viska i varje hjärta.
Må läkeljuden hitta in i alla skrymslen och vrår
och verka där de allra mest behövs.
Må vi fylla oss själva och vår tillvaro
med hjärtformade tankar.
Må vi välkomna alla känslor
så som spädbarn i behov av omfamning.
Må vi se att livet är poesi.
Må vi tända nya ljus inom,
för att kunna se med ständigt nya ögon,
förnyande ögon, lekfulla ögon.
Må vi gå bortom rädsla och invanda begränsningar
och finna vila bortom tid och rum.
Må vilsenheten förena oss.
Må vår innersta uppfyllese ske.
Må det innersta bästa ske.
Må innersta bästa läkning ske!"

 20200322_113723

Bild från min veranda idag.

Vill också påminna er om att det finns oljor som kan stödja oss om vi blir sjuka. Thives har jag skrivit om förut, den oljan är en blandolja av kryddnejlika, kanelbark, rosemarin, citron, eucalyptus. Kryddor som använts i många årtionden för att mota bort bakterier och virus. Thives finns också som tvål och rengöringsmedel.

RC som också är blandolja bestående av eucalyptus i olika former, myrten, svartgran, pepparmynta, tall,lavendel, mejram och cypress.

Raven som innehåller ravensara, pepparmynta, eucalypyus, vintergröna och citron.

Båda dessa oljor stärker luftvägar. Vill du prova dofter hos mig är du välkommen att höra av dig, så också om du vill ha hjälp att beställa hem oljor  eller andra produkter till dig själv.

20200322_162449


November, december

20191126_104820Mörkt och lite ruggigt, ja så tycker många det är nu. Jag vill bjuda in er hit till värme och stillhet. Antennaria har två vilodagar innan året är slut. Du är välkommen att anmäla dig antingen till onsdag 4 december eller söndag 22 december för en stressfri dag för att ta hand om dig själv. Denna dag finns möjlighet att stilla ta in naturen, känna in laylinje, elda upp det du vill släppa, meditera, äta vegetarisk/vegansk lunch och fika, samtala men också vara i tystnad. Största delen av dagen har vi mobiler och trådlösa nätverk avstängda för att även våra cellerna ska få optimal vila. Hur känns det?

Detta till det låga priset av 180 kr. Det finns möjlighet att som vanligt boka behandlingar som regndroppsmassage, hot stone massage, Monicor behandling. Pris tillkommer då.

Anmälan är nödvändig då platserna är få. Ring eller sms till 0702 127 124.

Den 12 december kl. 18 har vi fullmånecermoni med trumma runt elden. Anmälan även till denna kväll.

En enda kursdag i regndroppsmassage för människa finns kvar innan året är slut, det är den 18 december.

20191126_104725

Dagens oljor är Christmas spirit som är härlig för julstämningen och innehåller apelsin, kanelbark och svart gran.

Samt Peace & Calming som lugnar ner både oss och djuren. Den innehåller tangerin, ylang ylang, blå renfana, apelsin och patchouli.

Njut av dofternas värld både i skogen och genom att skruva av korken på din olja.


Återhämtning är också arbete.

20190929_141515Återigen vill jag påminna om hur viktigt det är för oss alla att vara ute i naturen. Det är den bästa platsen för att vila dina sinnen och stressa av. Återhämtning är också ett arbete, om vi tänker så blir det mer självklart att ta tid till att gå ut i skogen. Vill du göra det tillsammans med någon så är du varmt välkommen hit till Sorunda. Du kan också övernatta om du vill ha längre vilotid. 

20191002_195704

Här finns nu möjlighet att få regndroppsmassage eller hot stone massage med en stunds zonterapi till. Även hundmassage är du välkommen att boka åt din vän igen.

Jag passar också på att påminna om dagarna 3 på Konstpoolen i Nynäshamn. 11-13 oktober. Det är ett fullt program med allt från föreläsningar om EFT, sångens viktiga delar, livslust, accepans och medberoende, balans mellan hjärna och hjärta m.m. Jag kommer visa Monicor, frekvensinstrument. Du kan redan nu boka tid för behandling av Monicor och hypnos/healing av Anders Gunnarsson.

Hör av dig för att köpa biljett- endast 250 kr inklusive lunch och fika, oförskämt billigt. Sista dagen är den 8 oktober.

20191002_202912

Dagens oljor är oregano, som jag valde eftersom det är så många människor som nu är förkylda.

Acceptance som innehåller söt mandelolja, rökelseträd, sandelträ, geranium, blå renfana, neroli, koriander, bergamott, ylang ylang, kafirlime, blå cypress, davana, jasmin, tysk kamomill, ros, grapefrukt, tangerin, grönmynta, citron, ocotea. Denna vackra olja går på känso- och nervsystemet och hjälper dig få balans.

Njut av stunden tills vi ses!


Nya tider

Ja så har det äntligen hänt, Antennaria och dess ägare och fyrfoting har flyttat! Det vackra Lisö har vi nu lämnat för att landa uppepå ett berg i Ekhamra i Norra Sorunda.20190830_154250

Vi börjar komma iordning bland alla flyttkartonger. Det kommer så småningom att bli både retreater och vandringar här. Massage i olika former regndroppsmassage, hot stone massage, hundmassage finns kvar som vanligt. Du har också möjlighet att detoxa dig genom fotbad och göra Monicor analys och behandling för att rätta till obalanser i kroppen. 

Dagens oljor blir EndoFlex som innehåller grönmynta, salvia, geranium, myrten, muskotnöt och tysk camomill. EndoFlex gynnar körtlarna och blodcirkulationen i kroppen. Så då kan vi tänka att den balanserar områden som fortplantning och hormoner i alla åldrar. 

Pepparminta är också en av mina favoritoljor, den kan användas till så mycket. Det har en frisk god doft som får mig att piggna till om jag är lite trött. Att ha en droppe i sin vattenflaska av glas gör att det blir lättare och godare att dricka vatten under dagen. Samt att den stödjer matsmältningen och tar bort lite hunger. Jag har den också i min tandkräm som jag gör av bikarbonat och kokosolja. Pepparmintsolja är också mycket lämpad att ha i salvor och shampo om du gör egen. Efter träning är den härlig att smörja direkt på trötta muskler för att ge svalk och avslappning. Att ha pepparmintsolja i en doftspridare är utmärkt om du vill ha en fräsh doft samt om du vill ha en fokuserande och stimulerande miljö för ditt arbete. När du får en förkylning med snuva är denna olja också mycket bra att andas in för att lindra täppan.

20190828_210810

Vad händer i framtiden då. Fredag 11 oktober till söndag 13 oktober kommer jag, Monica och Yvonne att bjuda in er till Konstpolen i Nynäshamn för tre härliga dagar. Alla är hjärtligt välkomna att delta dessa dagar eller bara någon dag, du väljer själv!

Bor själen i nuet bör närvaro råda
ge hjärna & hjärta balans till dem båda
Låt oss tillsammans kasta loss
och på Konstpoolen inspireras med oss

Titta under rubriken Hälsomässa på antennaria.se så ser ni programmet. Varmt välkomna!

 


Sommar, sommar, sommar

"Livet är som ett pärlband, där varje pärla är en livstid här på jorden"

Detta hade jag målat på väggen i huset jag bodde i förut. För mig känns det som jag till och med har fått flera liv i ett då det kommer som nya faser. Nu har jag gått in i ett "nytt liv" där allt är mycket lugnare och mer tid finns till mig själv. Det har varit en stor omställning och inte lätt, därav att jag inte skrivit på så länge. Att jordelivet är en skola är för mig helt uppenbart och skolor är inte alltid lätta eller roliga men lärorika. Kunskap är ju som bekant inte tungt att bära!

P3114085

Jag har ägnat mycket tid åt att vara i skogen och lyssna och känna in naturen. Det är fantastiskt att ha den tiden att bara få vara. Jag har fått möta både vildsvinsungar, rådjurskid och många älgar. Nyligen fick jag vara med om en explotion av kålfjärilar, det bara virrvlade fjärilar om mina fötter när jag gick på stigen. Igår var det en regnig dag, en dag som vi längtat efter då marken är så torr. Innan jag gick till sängs tog jag en promenad, det var så vackra färger och doften efter regnet är underbar. 

20190626_211157

Jag vill redan nu berätta om något väldigt roligt som håller på att planeras. Den 11 oktober kommer vi ha utställning m.m. på Konstpolen i Nynäshamn. Den 12 oktober blir det en heldag med olika föreläsningar till temat balans i livet. Söndagen 13 oktober kommer du som gäst att själv få prova på att uttrycka dig i olika former. Så jag vill redan nu uppmana er att boka in dessa idagar i era kalendrar så ni kan vara med. Har ni varit och ätit på Flamenco tapas som ligger under Konstpolen? Om inte så tycker jag ni ska gå dit. Maten lagas med kärlek och det är viktigt och blir gott! Och vilken trevlig personal som har detta fina ställe.

20190626_212409

Flädern blommar för fullt utanför mitt hus nu. Av dess blommor finns det mycket gott att göra som ni säkert vet. Dess budskap är, Lev i harmoni med din omvärld. Ett mycket bra budskap tycker jag.

Jag vill också återigen berätta om Monicor, frekvensapparaten jag har. Du är varmt välkommen på behandling. Den läser av kroppen och rättar sen till obanser i meridiansystemen, allt för att hjälpa kroppen till balans. Sen är det spännande att se hur kroppens olika organ och system mår.

20190120_155345

Dagens oljor blir Cool Azul som innehåller bland annat vintergröna, pepparmynta salvia, oregano, kummin, vetiver, blå cypress. Denna olja är väldigt skön att smörja sig med efter att muskler blivit ansträngda.

Och Purification  som innehåller citrongräs, rosemarin, tea tree, myrten, citronella, lavandin. Denna olja använder jag för att slippa få en massa fästingar på mig när jag är i skogen men också i min bil på en bomullstuss i ventilations utblåset.

20190626_213723

Så öppna nu alla sinnen för att njuta maximalt av sommaren!

 

 


Monicor MR

Den 21 december var det vintersolståndet, en dag att längta till tycker jag då vi vänder mot ljusare tider igen. Vi var några som samlades hos Berit och hade eld och trumcermoni. Att elda upp det gamla och släppa in det nya är viktigt för mig.

20181222_125450

Regndroppskurs för hund har också hunnits med innan året tog slut. Alltid lika roligt att få hjälpa både människor och djur till ett mer balanserat liv.

20181224_161434

Julen firade vi i Sallys hus, mysigt.

Anders Gunarsson från Mjölby har varit i Sorunda igen. Denna gång för att ge healing eller hypnosterapi behandlingar till de som ville. Så klart jag ville! En fantastisk förmåga har han fått, se och förmedla rätt till var och en. Tack!

Jag har också fått förfrågan om recept på det glutenfria bröd jag bakar mest av. Här kommer det:

50 g smör eller cocosolja smältes i kastrull

5 dl vatten hälles i kastrullen och tillsammans ska det bli fingervarmt

1 paket jäst smulas i bunken och vätskan hälls på och löser upp jästen

salt och kummin eller torkad frukt som gojibär

1 msk fiberhusk

2 dl rårismjöl

2 dl durramjö eller qinoamjöl

2 dl teffmjöl

blandas i bunken och rör med slev. Det ska bli en kladdig deg men inte rinnande då får du ta i lite mer av något mjöl. Det går också att byta ut någon sort till bovetemjöl.

Låt jäsa 30 min.

Klicka ut på plåt, blir 8-10 stycken.

I ugn 200 grader ca 20 minuter.

Glutenfritt bröd blir fort torrt så bra att förvara i frysen.

Jag håller nu också på att prova mig fram med ett nöt och frö bröd, men har ännu inget recept på det.

Fredag den 22 februari kommer jag hålla kurs i regndroppsteknik för människa, finns möjlighet att vara med för den som vill. Hör av dig i så fall.

 20190120_155345

Den absolut största nyheten sen sist är att Antennaria nu har införskaffat en Monicor MR. Just nu kan du boka tid för att prova den för endast 100 kr då vi är under utbildning. Monicor hjälper bland annat till med balansering av kroppens meridianer samt läser av parasiter som virus och bakterier och avaktiverar dessa med hjälp av fekvenser. Just nu behandlar jag mig själv varannan dag, det är mycket spännande....

20190120_155159

Jag vill också som brukligt är, visa er dagens olja som nu blir 2 stycken. Citron och apelsin. Själv äter jag några droppar av dessa varje dag. Det går också alldeles utmärkt att ha ett par droppar i en glaskanna som måltidsdryck. Eller att ha det i bakning som smaksättning, men den eteriska oljans effekt från just denna växt förstörs vid upphettning. Jag har också flera gånger använt citronoljan för att få bort kladdiga fläckar som inte diskmedel rår på. Ett par droppar citronolja löser upp det och så doftar det ju så rent och gott!

Så ta nu tillvara var dag och njut så ofta du kan. Livet är som att grilla korv över öppen eld, ibland kommer vinden så du får rök i ansiktet och tårar i ögonen men ibland är vinden stilla och glöden perfekt. Ta tillvara alla fina stunder. 20181014_181552

 

 

 


Mystider

Mörkret är här den största delen av dygnet, det är tid att tända ljus och mysa. Mycket har hänt sedan sist, vid allahelgonstid var jag på en ny restaurang i Sya, Open New Doors Bahnhof. Det är en veganrestaurang som flyttat in i gamla stationshuset i Sya. Sya ligger straxt utanför Manntorp, Mjölby. Åh så god mat och fika de hade där, väldigt omtyckt och fullt av folk. Jag kan varmt rekommendera detta ställe för alla!20181102_155119

 Många skogspromenader har det också blivit, det är där vi hämtar kraft och energi för att orka vardagens brus. Jag har ofta sällskap av min lilla kisse på dessa promenader. 20181116_141510

Hälsodagen i Sorunda bygdegård blev också en fantastisk dag. Så många bra föreläsningar och aktiviteter. Blev en lång dag med förberedelser och städning på kvällen men det var det värt eftersom det är så roligt att se alla glada människor.46008144_2010168559063621_279910603592564736_n - KopiaAnders Gunnarsson kom ända från Mjölby med sin föreläsning om att leva livet och healing. 

Dagens olja vill jag också skicka med er. Det blir Lady Sclareol som innehåller ros, vetiver, geranium, apelsin, clary sage, ylang ylang, sandelwood, lavendel, jasmin, idaho tansy. Denna olja jobbar främst på känslosystemet och stöder huden.Du kan använda den som parfym för att känna dig vacker och sensuell. Kanske en bra julklapp till dig själv eller någon kär vän. 20181204_103843

Vad händer framåt i tiden då, jo fredag den 21 december är det vintersolståndet. För mig är det en viktig dag att fira då vi sakta vänder åter mot ljusare tider igen. Kl. 16.30 samlas vi (om vädret tilllåter) hos mig för att gå upp på Lisöberget och där tända eld och låta ljudet av Berits trumma ljuda. Vi kommer ha möjlighet att elda upp det vi skrivit eller ritat på papper som vi vill bli av med och samtidigt bjuda in det vi vill ha mer av på det nya året. En fin handling för att stärka oss själva. Är det för mycket snö eller halka kommer vi vara hos Berit i Tungelsta. Anmälan på 0702127124. 100 kr kostar det att deltaga och fika ingår. Välkommen!

Lördag 22 december har jag kurs i regndroppsteknik för hund på Kungsholmen. Vet du någon som är intresserad av att lära sig massera sin egen hund så säg till.

20181201_144929

Gör nu som katten, vila mycket och njut av alla tända ljus och allt som just du tycker om. 

20181204_101211

 


Höst på Lisö

20181026_152746

Hösten är här, sommargästerna har åkt till stan,vattnet är stilla och alldeles klart, inget sjögräs utan jag kan se sanden på botten som krusat sig av vågorna. Om det inte var så kallt skulle jag bada för det ser så oerhört rent ut. Lugnt, det är mycket lugnt, tid för tankar och reflektioner över naturens kretslopp och hjärtats vibrationer. Flera flyttfågelsträck har redan passerat. Som min dotter så klokt sa, -om man räknar med hela världen under vattenytan så är det övervägande fred på jorden för under vatten finns inga krig och elakheter. 

20181026_152735 

Dessa bilder är från vattnet på Lisö i oktober månad. Vi har haft en vandring också som avslutades med en trumresa uppe på Lisöberget, ledd av Berit Norberg. 20181014_181200Mycket härligt och ett viktigt sätt att ta in naturen i våra sinnen. För mig är det mycket bra att vara i naturen för att orka stå emot stress och allt som vi människor satt upp som nödvändigt att göra. Att bara få vara tyst och lyssna, känna, ta in, det är meditation på hög nivå. Vill du vara med och uppleva detta, att få bada i naturens helade energier, så är du hjärtligt välkommen!

 

Jag har också haft den stora äran att få komma moder jord så nära det är möjligt genom att se en levande aktiv vulkan få utbrott. Magiskt att stå där på båten i månens sken och se vulkanens eld spruta ut och spegla sig i havet. Då rann några tårar nerför mig kind, av tacksamhet och glädje att få uppleva detta.

20180920_193458

 Om vi nu ska blicka lite framåt så är det inte långt kvar till Hälsodagen i Sorunda bygdegård den 11 november. Skrev programmet i förra inlägget så det upprepas inte idag. Finns nästan inga biljetter kvar heller nu. Ni som är lyckligt lottade och har köpt en biljett vill jag här och nu påminna att det är ett fast program med fasta tider så kom i tid!!! Klockan 9.50 stänger vi dörren och börjar dagen. 

Jag får ofta frågan om recept på maten jag serverar så nu har jag planerat in att ha vegetarisk matlagningskurs torsdagen den 29 november. Vill du vara med så hör av dig. 

Känner du någon som vill lära sig ge regndroppsmassage med eteriska oljor så kommer jag snart att ha en sådan kurs i Stockholm. För mer info kontakta mig.

Sköt om er och minns att vår tid på jorden är det viktigaste vi har, vår rikedom. Att vi har skapat en värld där vi inbillar oss att vi har ont om tid, när tid är det enda vi människor har.